Stuk oud smeedwerk bij de Oude Tol

Soms ziet een stuk geroest oud ijzer er wil interessant genoeg uit om mee te nemen naar huis en schoon te maken. Op één of andere manier vond ik het gelijk een bijzondere vorm hebben. Thuis ben ik met hamer getik de roest er af gaan bikken en zag al snel dat er een mooi stuk smeedwerk in verstopt zat. Na een middag poetsen kreeg ik het volgende resultaat.

Ik had in eerste instantie het idee dat het hier om een hekwerk moest gaan vanwege de Franse lelies. Er zijn aan de onderkant een paar spijlen afgebroken. Eén recht omlaag en twee opzij. Aan de bovenkant zit een gat, waardoor het lijkt of er iets doorheen heeft gestoken. De voor en achterkant zijn verschillende van afwerking dus misschien is dit ook wel een metalen poot van een oude trapnaaimachine. Wie het weet mag het zeggen!

Het materiaal waarvan het gemaakt is lijkt brons, omdat sommige randen opblinken met een lichte goud kleur. Het smeedwerk was geconserveerd met teerachtige verf die het geheel in de grond goed heeft beschermd. De zwarte kleur nu is waarschijnlijk van die verf. Misschien dat ik het stuk met petroleum probeer schoon te maken om te zien of de verf er af gaat en het echt om brons is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beveiligingscode * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.