Loodzegel van Stoommeelfabriek de Weichsel

Deze loodzegel is afkomstig van de Stoommeelfabriek de Weichsel uit Amsterdam. Tenminste als ik het deel de Weichsel goed interpreteer door de schade op het zegel. Ik zocht met de woorden meelfabriek en weichsel. Hierdoor kwam ik terecht bij het stadsarchief van Amsterdam waar ik een fraaie tekening vond van het pand van de meelfabriek aan de Gietersstraat 5. De tekening dateert uit 1886. Met deze informatie komen op het zegel nu ook de losse S en T tot zijn recht. De O, O en M zijn verdwenen maar hebben hun plaats weer. Zo kan de EICH tussen de W en SEL gezet worden om Weichsel te vormen. Dit is een echte zegel van de meelfabriek. Op de achterkant staat 16 oct. Het jaartal staat er helaas niet bij. In 1902 is de fabriek verbouwd. Zou de stoomfabriek over zijn gegaan op electriciteit? Als dat zo is dateer ik deze zegel uit de periode 1886 en 1902. Wie het weet mag het zeggn! Deze zegel is gevonden door mijn steeds enthousiaster wordende vrouw Fabiënne Landa-Gillesen.

De tekening uit de beeldbank van Amsterdam zag er zo uit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beveiligingscode * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.